Kissalan kuulumisia

Tämä on ollut varsin poikkeuksellinen kesä, kun koronapandemian vuoksi näyttelyt ovat olleet taolla. Siitä syystä aikaa on vietetty pääasiassa kotona. Onneksi on kuitenkin ollut pentuja ilahduttamssa päiviämme.

P-pennut syntyivät 27.5. Pitkän ja rankan synnytyksen päätteeksi menetimme kaksi pentua, mutta kolme pentua voivat hyvin ja täyttivät jo eilen 5 vk. Pennut siirtyivät kasvamaan sijoituskotiin Tiinan ja perheen hoitoon.

Pentueessa on kaksi ruskeatabbynaamio poikaa, "Taateli" ja "Viikuna". Toinen niistä etsii omaa lemmikkikotia. Toista haluan vielä jonkin aikaa "tarkkailla", olisiko se mahdollisesti sopiva näyttely- ja siitoskäyttöön. Mikäli kiinnostaa, kysy! Lisäksi pentueessa on hurmaava kilpikonnatabbynaamio tyttö, joka on saanut nimen "Kookos". Kookos on aina ensimmäisenä paikalla ja on todella rohkea pentu. Kookos jää Lofanna kissalan omistukseen. Viralliset nimet ovat vielä hieman hakusessa, vaihtoehtoja toki löytyy runsaasti.

Seuraavaa pentuetta odotamme syntyväksi heinäkuun puolen välin tienoilla. Tuleva mamma Iiris tulee viikonloppuna sijoituskodista meille synnytystä odottamaan. Laskettu aika on heinäuun puolen välin tienoilla. Jännitettävää siis taas riittää!

N- ja O-pentujen on aika muuttaa uusiin koteihin! Taas ovat pennut kasvaneet ja niiden on aika muuttaa uusien omistajien luokse. N-pennuista Nebraska ja New York lähtivät jo ja nyt viikonloppuna on hulinaa kun kaikki loput pennut muuttavat. Tänään lähtee Orkidea ja huomenna Nevada ja Orange muuttavat yhdessä samaan kotiin sekä lähtee vielä Orengano.

Sijoituskissani Luna (GIC Lofanna Guernica SBI n) tuli jo meille odottelemaan tulevaa synnytystä. Ensi viikon loppupuolella odotetaan sitten jo seuraavaa pentuetta. Jännittäviä aikoja taas edessä!

 

Milli synnytti 3.2 kolme pentua ja vajaa pari viikkoa myöhemmin Ravenna sai ystävänpäivänä myös kolme pentua. Molemmissa pentueissa näyttäisi olevan kaksi urosta ja yksi naaras. Vielä pennut viettävät aikaa maitobaareissa emon huomassa. Tulevina viikkoina sitten runsaasti pentuenergiaa tiedossa!

L-pennut ovat lähteneet kaikki uusiin koteihin. Pennuista Loater ja Lifter muuttivat lemmikkikoteihin. Lufsenia tullaan tulevaisuudessa näkemään jonkin verran näyttelyissä ja sille toivotaan myös jälkikasvua. Lufsen siirtyi Cindysnow-kissalan omistukseen.

Etna synnytti 26.7.19 3 pentua sektiolla. Valitettavasti synnytys ei edennyt toivotulla tavalla ja päädyttiin sektioon. Vähän käynnistymisvaikeuksia oli emolla myös alkaa hoitamaan pentuja eikä maitoakaan oikein tullut. Pikku hiljaa kaikki alkoi kuitenkin sujua ja emo hoitelee pentuja hienosti. Nyt pentulaatikossa alkaa olla jo vilskettä ja pennut yrittävät yli laidan :) Viikonlopun aikana vähän laajennetaan niiden reviiriä ja tutustuminen suureen maailmaan alkaa.

Pentueessa on yksi uros ja kaksi naaraspentua. Uros on sininaamio ja tytöt sinikilpikonna/sinikilpikonnatabbynaamioita. Ihan vielä eivät ole pennut varattavissa, vaan seuraan ensin niiden kehitystä ja miten valkoiset osat asettuvat. Mahdollisesti toiselle tytöistä on sijoituskoti haussa.

Kaikki L-pentueen pojat ovat löytäneet omat kodit. Pennut kävivät jo ensimmäisillä rokotuksilla ja eläinlääkärin tarkastuksessa. Vielä muutama viikko ja toinen eläinlääkärikäynti. Sen jälkeen pennut ovat valmiita muuttamaan maailmalle. Hilma-emo siirtyy tämän jälkeen sijoituskodin omistukseen.

Etnalla on jo mahaa tullut ihan mukavasti ja odotamme seuraavan pentueen syntyvän parin viikon kuluttua. Jännittävää on odotus aina!