Kissalan kuulumisia

Kaikki L-pentueen pojat ovat löytäneet omat kodit. Pennut kävivät jo ensimmäisillä rokotuksilla ja eläinlääkärin tarkastuksessa. Vielä muutama viikko ja toinen eläinlääkärikäynti. Sen jälkeen pennut ovat valmiita muuttamaan maailmalle. Hilma-emo siirtyy tämän jälkeen sijoituskodin omistukseen.

Etnalla on jo mahaa tullut ihan mukavasti ja odotamme seuraavan pentueen syntyvän parin viikon kuluttua. Jännittävää on odotus aina!

Taas on paljon ehtinyt tapahtua sitten edellisen päivityksen. Hilman (Lofanna Fransesca) pennut syntyivät vappuaattona. Kolme urospentua kasvavat Seinäjoella sijoituskodin hoivissa ja pennut kasvavat hienosti Hilma-emon hoidossa. Pentueessa on kaksi ruskeatabbya ja yksi suklaanaamio pentu. Kaksi näistä hakee lemmikkikotia ja mahdollisesti toiselle tabby-pennulle toivotaan parin pentueen verran jälkikasvua, mikäli se kehittyy toivotulla tavalla.

Etna on käynyt myös treffeillä Rasputinin kanssa ja sille odotamme pentuja heinäkuun loppupuolella. Toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun asti.

Nuorten naaraiden Lunan (Guernica) ja Iiriksen (Ifinegeia) kanssa olen käynyt kevään ja alkukesän aikana melko ahkerasti näyttelyissä. Tuloksena näistä uudet tittelit eli Iiris on nyt IC ja Luna GIC. Perussertien lisäksi on tulut joitakin vp ja tp tuloksia, joista olen erittäin onnellinen! 

Pentutoiveet eivät aina suju niinkuin niitä suunnittelee. Tyttöjä on käynyt ahkerasti treffeillä, mutta ne eivät ole oikein tuottaneet toivottua tulosta. Nyt näyttäisi siltä, että Hilma (Lofanna Fransesca) odottaa ja saamme pentuja vapun tietämillä. Myös Aava kävi treffeillä nuoren Rasputinin kanssa; nyt odotellaan miten sujui.

Dahlian pennuista menetimme toisen kahden viikon iässä. Onneksi toinen pentu "Rada" Lofanna Kuonrada voi hyvin ja siinä onkin virtaa melkoisesti. Mietimme vielä kasvattajaystäväni Merjan kanssa jäisikö tämä pentu jatkossa siitoskäyttöön. 

Näyttelyissä olen tänä keväänä käynyt Lunan ja Iiriksen kanssa. Hyvin on mennyt, toivotut sertit ovat kasassa ja välillä tullut menestystä vähän sen ylikin. Joitakin näyttelysuunnitelmia on edessä vielä tänä keväänä.

 

30.1 illalla syntyi kaksi pentua keisarinleikkauksella. Emona tässä pentueessa on Lofanna Dahlia ja isänä Tamus Taunus. Emo ja pennut voivat hyvin.

 

 

J-pennut kasvavat sijoituskodissa ja ovat käyneet jo ensimmäisillä rokotuksilla. Pentueesta vielä vapaina ruskeatabbynaamio uros Jack ja kilpikonnatabbynaamio naaras Jackie. Molemmilla pienet värivirheet, minkä vuoksi etsivät lemmikkikotia. Touhukkaita ja suloisia pentuja, jotka ovat sijoituskodissa tottuneet niin toisiin kissoihin, koiraan kuin lapsiinkin.

 

Kotona olevat tytöt ovat käyneet treffeillä, mutta laihanpuoleisesti tulosta niistä saatu. Etna ja Aava odottavat seuraavaa kiimaa treffaillakseen uudelleen. Ravennan tiineydestä olen vielä epävarma ja pidän peukut ja varpaat ristissä, jotta saisimme pentuja. Mikäli suunnitelma toteutuu on tämä pentue yhteinen Lofanna, Raiskis ja Demian kissaloiden kanssa. Eli odotamme innolla saavamme uusia sukulinjoja yhteisestä tuontinaaraastamme. Myös Dahlia kävi juuri treffeillä upean sininaamiouroksen kanssa; tätäkin vielä muutamia viikkoa odotamme tuottivatko treffit toivotun tuloksen.

 

Ja vielä sokerina pohjalla näyttelyuutisia: Kävimme syyskuun lopussa Askolassa näyttelyssä. Kasvattamani ja omistamani pentu "Iiris" Lofanna Ifigeneia yllätti lauantaina olemalla näyttelyn BIS-pentu, mistä olen erittäin ylpeä! Sunnuntain tulos EX 1 ja hyvä arvostelu, eli olen oikein tyytyväinen Iiriksen näyttelyuran aloitukseen. Samassa näyttelyssä ensimmäistä kertaa pentuluokassa myös yhteisomistuksessa oleva tuontiuroksemme Deben Laty Mery. Myös Debenille hienot arvostelut ja su se oli VP ja TP, joten viikonlopun saldo kaiken kaikkiaan loistava!