Kissalan kuulumisia

Lolan (Lofanna Caribia) pennut syntyivät vihdoin pitkän (ja vielä pidemmältä tuntuneen :) ) odotuksen jälkeen 26.10.17. Kolme pentua syntyi sektiolla. Onneksi emo ja pennut voivat hyvin! Pennuista yksi uros ja kaksi naarasta. Nyt odotetaan innolla pentujen kasvua ja kehitystä sekä tietenkin jännätään värejä!

Tälle syksylle onkin runsaasti pentusuunnitelmia. Tytöt ovat olleet vähän eri mieltä suunnitelmistani eikä pentuja keväällä saatu, mutta nyt uusia yrityksiä. Lola (Lofanna Caribia) on astutettu Scottella ja pentuja odotetaan lokakuun loppupuolella. Pennut tulevat syntymään ja kasvamaan sijoituskodissa Tampereella.

Treffeillä ovat käyneet lisäksi Ravenna, Caro ja nyt parhaillaan vielä Dahlia. Nyt siis jännät paikat ja odotellaan tuottivatko treffit toivotun tuloksen. Caron pennut tulevat syntymään ja kasvamaan sijoituskodissa Luvialla.

Kesä on mennyt kissalassa näyttelyiden merkeissä. Etnan kanssa on kierretty muutamia näyttelyitä ja se valmistui hienosti IC:ksi Klaipedassa Baltic Winner show:ssa ollen siellä myös tuomarin paras. Myös Vanja (Tarnis Urgant) on käynyt nuortenluokissa menestyen yli meidän kaikkien odotusten! Tuloksena BIS-voitot molempina päivinä Pirokista sekä Baltic Winner titteli! Lofanna Fransesca "Hilma" on käynyt myös muutamissa näyttelyissä. Vähän siellä ujostuttaa, mutta harjoitellaan! Ihan mukavia arvosteluja on Hilmakin saanut.

 

Syksyksi onkin sitten pentusuunnitelmia, mikäli kissat ovat samaa mieltä. Lola astutetaan Scottella heti kun se tulee kiimaan. Myös Caro tulee tekemään vielä toisen pentueen sijoituskodissa. Myös Dahlia on tarkoitus astuttaa syksyn aikana.

Ikävä kyllä Lola ei tullut tiineeksi ja tänä keväänä ei saatu lisää pentuja. Seuraavat suunnitelmat ovat siirtyneet syksyyn. Lola astutetaan uudelleen loppukesästä ja suunnitelmissa on lisäksi astuttaa vielä tämän vuoden puolella Dahlia, Aava ja Ravenna. Eli pentuja on luvassa runsaasti, mikäli suunnitelmat toteutuvat! Aavan osalta pentue tulee olemaan sen viimeinen, jonka jälkeen se steriloidaan.

Hilma-pentu (Fransesca) muutti Seinäjoelle sijoituskotiin. Se kävi jo ensimmäisessä näyttelyssään Ruruokissa ja tulee käymään joissakin näyttelyissä kesän aikana. Myös Ravenna ja Etna käyvät mahdollisesti joissakin näyttelyissä.

Kissalaan saapui myös uusi uros Tarnis Urgant SBI a21 "Vanja" Venäjältä. Se on yhteisomistuksessa ystävieni Minnan (Rais-Kis kissala) ja Merjan (Demian kissala) kanssa ja asuu sijoituskodissa Annen luona Gregerin ja Scotten kaverina. Myös Vanjaa tullaan näkemään joissakin näyttelyissä.

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia! Kaikille on löytynyt uudet kodit, joihin niitä jo kovasti odotellaan. Francesca muuttaa sijoituskotiin ja jatkaa toivottavasti tulevaisuudessa Lofanna-kasvatusta. Caro-mammaakin jo kovasti odotetaan omaan kotiin sijoituskodissa. Parin viikon päästä vielä vierailu eläinlääkärillä ja sitten pennut ovat valmiita lähtemään. Aina vähän haikeaa kasvattajalle!

Lola (Lofanna Caribia SBI f21) vieraili uudemman kerran Hissun (Harabel Istafan Wonder SBId) luona. Piakkoin selviää, tuottiko vierailu toivottua tulosta. Mikäli Lolan astutus onnistui, odotamme seuraavaa pentuetta n.10.4.